Hvordan komme igang med motocross

KMCKBegynn med å ta en tur i Sødalen og se på motocrossbanen vår. Se på baneanlegget og ta en prat med en av våre aktivitetsledere. Du kjenner ham/henne igjen på den gule vesten som det står aktivitetsleder på.


Det er lurt å ta turen når vi har treningsdager. Dette er på tirsdag og torsdag fra kl. 17:00 til 20:00, og på lørdag fra kl. 11:00 til 15:00. Dette er vel og merke i tiden fra 1.mai til 1.oktober.  Fra 1.oktober til 1.november er det kun aktivitetsleder på lørdager fra 11:00 til  15:00.


Hva kreves for å kjøre?


For å delta på trening eller konkurranse må en utøver ha:


-Betalt medlemskontigent til en godkjent motocrossklubb.

-Lisens for motocrossNødvendig kjøreutstyr (første gang godkjennes høye beksømstøvler, alpinhjelm, løs og ledig bukse, langarmet trøye og små arbeidshansker, men bør ha kjørehansker, rygg og brystbeskytter i tillegg til hjelm og andre kjøreklær når han mestrer kjøretøyet og skal kjøre på banen sammen med de andre)


Godkjent motorsykkel.


I Norge er det tillatt å kjøre motocross på spesielt godkjente områder og i regi av en klubb som er medlem i NMF.

Alle som kjører motocross må ha lisens. Det finnes nybegynnerlisens som du kan løse når du møter opp på en motocrossbane. For å få trenings- eller konkurranselisens må du gå et lisenskurs bestående av 8 timer teori og 8 timer kjøreteknikk. Barn under 16 år må ha med en foreldre eller foresatt på kurset. Ta kontakt for informasjon om avholdelse av kurs.


I motocross kan en begynne med kjøring fra fylte 5 år.


En motocrossbane kan være av type hardt dekke av f.eks veigrus, eller den kan være av type løs bane, laget f.eks med "kvabbsand" .  Banen er svingete og har ofte flere små og store hopp. Hoppene på en motocrossbane kan være fra 1 meter og helt opp imot 40 meter lange.


Sporvalget i motocross er helt avgjørende for hvilken plassering du får. Ved å velge feil spor kan du tape mange sekunder, noe som krever mye til for å kjøre seg opp igjen i en konkurranse.


Motocross er en veldig fysisk krevende idrett og utøverne utvikler en svært bra kondisjon samt godt med styrke i hele kroppen.

I motocross arrangeres Midtnorsk,NM og Norgescup.Hvordan komme igang med motocross

Copyright  © All Rights Reserved kmck

Kristiansund Motocrossklubb, Postboks 6529, FREI

E-post klubb: post@kmck.no